Cosmeticataal, begrijp jij er wat van? ? ? ?

Wie begrijpt al die moeilijke benamingen die voorbij vliegen in cosmeticaland? Dan hebben we het nog niet eens over de INCI vermelding op de verpakking. Op de verpakking van de Caviar of Switzerland producten worden ook, zoals wettelijk verplicht, de INCI’s vermeld

Veel mensen hebben geen flauw idee wat de INCI inhoudt en al helemaal geen idee wat de stoffen die daarin in zijn opgenomen nou werkelijk doen! Sommige benamingen zijn zo ingewikkeld en worden vaak geassocieerd met “enge” stoffen, waarvan je wellicht denkt is dit nou echt goed voor mijn huid! Een voorbeeld het ingrediënt Superoxidedismutase (SOD), rijkelijk aanwezig in de Caviar of Switzerland producten. Als mensen de naam Superoxidedismutase lezen kunnen wij ons voorstellen dat dit niet geassocieerd wordt met een waardevol hoog werkzaam lichaamseigen anti-aging enzym. Wij gaan je uitleggen hoe het nou precies zit, zodat je nog meer zult genieten van onze heerlijke producten!

INCI

INCI staat voor: International Nomenclature Cosmetic Ingredient (Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten). Het betreft internationaal gestandaardiseerde namen voor stoffen, die in cosmetica worden verwerkt.

Doel van de ingrediënt vermelding is de gebruikers van cosmetica te informeren over de samenstelling van een product. Veel ingrediënten zijn onder verschillende namen bekend, bijvoorbeeld de chemische naam, handelsnaam of merknaam. Om verwarring te voorkomen is voor alle stoffen in cosmetica besloten deze te vermelden met hun INCI-naam.  Dit is belangrijk indien iemand overgevoelig is voor een bepaalde stof.

Ook voor mensen die beroepsmatig met cosmetica werken, zijn INCI-namen van groot belang. Zo kunnen (medische) huidspecialisten en dermatologen, cliënten en patiënten gericht adviseren over het gebruik van cosmeticaproducten.

Superoxidedismutase (SOD) een essentieel anti-aging enzym wat van nature in het lichaam gevormd wordt en zuurstofradicalen in organismen ‘opruimt’.

Wat zijn zuurstofradicalen?

Vrije zuurstofradicalen zijn agressieve, uiterst reactieve, zeer kleine deeltjes die de cellen in ons lichaam aanvallen (“oxideren”) en beschadigen, op een manier die vergelijkbaar is met het roesten van ijzer. Ze vallen bij voorkeur eiwitten en vetten aan, maar ook het kostbare en kwetsbare erfelijke materiaal dat zich in de cellen bevindt. Ze beschadigen de biologische moleculen in onze cellen en vallen ook de beschermende celwanden aan. Deze worden op grote schaal doorboord door deze agressieve deeltjes.

De cellen die op deze manier beschadigd zijn sterven af (voortijdige veroudering) of ondergaan gevaarlijke veranderingen. Vrije radicalen worden op dit moment in verband gebracht met het ontstaan van meer dan 50 aandoeningen. Ze zijn beslist niet de enige oorzaak van deze aandoeningen, maar spelen daarbij wel een belangrijke rol.
Bron: micro-medical-international.

De reactie die het enzym Superoxidedismutase (SOD) versnelt is voor zover bekend de aller-snelste in de biochemie. We spreken hier over een anti-oxidant. Superoxidedismutase is een klasse van enzymen, dat snel de radicalen “opruimt”, belangrijk om schade aan het DNA te voorkomen. Hierbij is het van belang dat er op juiste wijze geformuleerd wordt waarbij het enzym optimaal en tot diep in de huid doordringt, om daar de “belangrijke anti-aging job” te verrichten.

Om die reden ontwikkelde Caviar of Switzerland een luxe lijn van producten om de tekenen van huidveroudering tegen te gaan.  De recepturen zijn ontwikkeld in een gerenommeerd Skincare laboratorium in Zwitserland, door een team van eersteklas biochemici en wetenschappers die bekend staan om hun ongeëvenaarde onderzoek en ontwikkeling op het gebied van huidverzorging met als doel huidverbetering